Cakepops, those cute cakeballs on a stick. I really like them, and they are so easy to make! These cakepops are decorated with colored sugar, click hier to learn how to make that.

P1030584

Ingredients

  • 500 gr. cake
  • 150 gr. buttercream
  • about 300 gr. white candymelts or white chocolat
  • colored sugar
  • popsicle sticks

Cake pops basis

Maal de biscuit fijn met keukenmachine. Doe de kruimels in een kom, je kunt het gaan mengen met je handen of met een goede mixer.

P1030564

Laat de mixer draaien en voeg lepel voor leper botercrème toe tot de biscuitkruimels met de botercrème een deeg vormen. Je hoeft waarschijnlijk niet de hele 150 gram toe te voegen. Kneed het dan nog even door met je handen tot een mooie bal.

P1030565

Maak nu kleine balletjes van het deeg, ik heb hier balletjes van ongeveer 30 gram gemaakt. Uit dit deeg haalde ik 21 cakepops.

P1030567

Smelt de candymelts, doop elk lollystokje een stukje in de candymelts en daarna in een balletje. Zet de balletjes nu in de diepvries.

P1030568

Zorg ondertussen dat je candymelts mooi gesmolten blijven door een chocolade fondue set te gebruiken, of je bekertje met candymelts in een laagje heet water te zetten. (Zorg dan wel dat er geen water in de candymelts komt!)

Cakepops decoreren

Haal de balletjes uit de diepvries wanneer ze koud zijn geworden. Doop elke cakepop in de candymelts zodat er een mooi laagje om het cakeballetje komt.

P1030572

Strooi de suiker over de cakepops voor de candymelts hard zijn geworden. Van deze cakepops heb ik een ‘op de kop’ versie gemaakt, wanneer je ze op de normale manier (als een lolly) maakt kun je de stokjes in een stuk piepschuim steken om ze te laten drogen.

P1030579

Er zijn oneindig veel mogelijkheden met cakepops, op internet zijn veel leuke ontwerpen te vinden zoals bij NinerBakes en Bakerella.

Have fun met je cakepops!
Liefs, Irene

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *